IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:32 | 21 януари 2019
Обновен: 15:29 | 15 април 2024

160 000 евро дарение за Африка остави неизвестен човек в германска църква

Волята на дарителя ще бъде изпълнена и средствата ще бъдат предадени на няколко благотворителни организации на континента

По материала работи: Пламен Янков
160 000 евро дарение за Африка остави неизвестен човек в германска църква

Неизвестен човек е оставил дарение от 160 000 евро в плик с надпис "за Африка" на олтара в германска църква, съобщи ДПА, цитирана от Дарик.
 
Волята на дарителя ще бъде изпълнена и средствата ще бъдат предадени на няколко благотворителни организации, работещи на целия континент.
 
Дарението е направено през юни м.г. в деня на Петдесетница. Помощничка в католическа църква в Южна Германия намерила плика с банкноти от 500 евро. Тя много се изненадала и предала плика на пастора, който също бил поразен.
 
Дарението трябвало да бъде одобрено от финансовото ръководство на Регенсбургската епархия. Сега то ще бъде разпределено между различни благотворителни организации в Африка, каза говорителят на епархията Клеменс Нек. Той подчерта, че анонимни дарения с такъв размер „не се правят често“.

Коментари

Новини Варна