IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
08:12 | 22 януари 2019
Обновен: 18:50 | 21 април 2024

Най-малко 11 жертви взе пожар на два кораба в Черно море

Спасителната операция в Керченския проток продължава и днес

По материала работи: Пламен Янков
Най-малко 11 жертви взе пожар на два кораба в Черно море

Най-малко единадесет души загинаха при пожар на два кораба под танзанийски флаг в Черно море близо до Керченския проток, съобщиха световните агенции, като се позовават на руските власти. По-рано бе съобщено за девет загинали моряци. Четиринайсет души са спасени, седем са в неизвестност. Спасителните операции продължават, пише Dnes.bg: .


Федералната агенция за морски и речен транспорт (Росморречфлот) заяви, че пожарът избухнал на корабите "Маестро" и "Кандий", по време на прехвърляне на гориво от единия на другия, извън териториалните води на Русия. На борда на "Кандий" се намирали 17 души, девет от които - граждани на Турция и осем - на Индия. На борда на "Маестро" имало 14 души - седем турци и седем индийци, предава БТА.


Пет морски съда продължават издирването на членовете на екипажите на двата запалили се кораба в Черно море, като на сутринта е предвидено да се включи и хеликоптер, съобщи Новоросийският морски спасително-координационен център, цитиран от ТАСС.


Тази нощ времето в района се влоши. Лошото време засега не позволява спасените моряци да бъдат закарани на брега.


По последни официални данни са загинали 11 души, а 12 са спасени. Продължава издирването на останалите девет души.


Асошиейтед прес съобщи за 14 загинали, като уточни, че телата на трима от тях са били единствено забелязани във водата, но не е било възможно да бъдат извадени.


Още по темата: 10 души загинаха при взрив на кораб в Керченския проток

 

 

 

Коментари

Новини Варна