Тръмп "може да не бъде свободен човек" до вота през 2020 г.
Кандидат-президентка срещу честите нападки на държавния глава
Публикувана: 11 Feb 2019 | 11:14
Снимка: Ройтерс

Демократката Елизабет Уорън, която по-рано обяви, че се включва в кандидат-президентската надпревара в САЩ, атакува президента Доналд Тръмп, като каза, че той "може дори да не бъде свободен човек" до изборите през 2020 г., предаде Асошиейтед прес.
 

Сенаторката от Масачузетс до голяма степен избягваше да говори за Тръмп, откакто започна да опипва почвата за кандидат-президентска кампания преди повече от месец. Тя често е била атакувана от президента, който я нарича 
 

"Покахонтас" заради миналите й твърдения, че има индиански корени, припомнят от БТА, цитирани от Dnes.bg.
 

Уорън заяви на предизборна проява в Айова, че кампанията за изборите през 2020 г. не трябва да бъде доминирана от честите нападки на Тръмп.
"Всеки ден има расистки туит, туит на омраза - нещо наистина мрачно и грозно", каза тя.

 

"Какво ще направим по въпроса ние като кандидати, като активисти, като медии? Ще преследваме тези неща всеки ден?", запита сенаторката.
 

"Ето както ме тревожи. Докато стигнем до 2020 г., Доналд Тръмп може дори да не е президент. Всъщност той може дори да не бъде свободен човек", заяви Уорън.
 

Тя не обясни своя коментар, но изглежда имаше предвид множеството разследвания, засенчили президентството на Тръмп. Той не е обвинен в някакви престъпления, но няколко от бившите му съветници се признаха за виновни по различни обвинения.
 

Четете още: САЩ и Северна Корея се подготвят за срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун
 

Коментари ( 0 )