IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:26 | 12 февруари 2019
Обновен: 08:07 | 24 април 2024

Евродепутатите обсъждат в Страсбург ролята на антиевропейските настроения

В пленарната зала ще бъде обсъден доклад за готовността за реакция срещу пропаганда от трети страни

По материала работи: Пламен Янков
Евродепутатите обсъждат в Страсбург ролята на антиевропейските настроения

Малко повече от 3 месеца преди решаващите избори за бъдещето на ЕС и в очакване на несигурен компромис за раздялата с Великобритания в края на март евродепутатите обсъждат в Страсбург ролята на антиевропейските настроения, съобщи bTV.

 

100 дни преди вота на европейските избиратели Съюзът става все по-внимателен към евентуална външна намеса. Днес в пленарната зала ще бъде обсъден доклад за готовността за реакция срещу пропаганда от трети страни.

 

По обед се очаква гласуване на резолюция за засилване на борбата срещу антиромските настроения. Текстът засяга „системни нарушения на човешките права”. Конкретните примери са от областите образование, пазар на труда, жилищно настаняване и здравеопазване. 

 

Тази вечер италианският премиер Джузепе Конте ще влезе в пленарната зала. Той е 17-ият лидер на страна-членка, приел да участва в пряк диалог с евродепутатите за бъдещето на ЕС.

Коментари

Новини Варна