IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:26 | 17 февруари 2019
Обновен: 19:25 | 21 април 2024

Една легенда си отиде: Шабан Шаулич загина след тежка катастрофа

Изпълнителят е катастрофирал с автомобил в Германия

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Twitter

Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич е починал след тежка автомобилна катастрофа в Германия. Певецът е издъхнал в болница, където е бил откаран веднага след инцидента. Това съобщават медиите в Сърбия в последния час, информира скопският “Канал 5“, цитиран от "Фокус" и Dnes.bg.
 

Трагичната новина е съобщена от зетя на Шабан Шаулич, Бата Миркович.
 

Известният изпълнител е катастрофирал с автомобил в Германия. Според неофициална информация инцидентът е станал след концерт на звездата в германския град Биелефелд, когато двамата с кума му са пътували към международното летище в Дортмунд, като Шаулич не е шофирал автомобила.
 

След пътнотранспортно произшествие Шабан Шаулич е откаран в болница, където е починал от нараняванията, причинени от тежката автомобилна катастрофа.
 

Засега няма информация за състоянието на шофьора, както и дали при катастрофата има и други пострадали лица.
 

Певецът проведе прощален концерт с българската публика в края на 2018 г. Музикантът бе на сцената от 70-те години. Преди да започне да се занимава с музика Шаулич тренирал футбол.
 

Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“, припомня Нова тв.
 

Четете още: Напрежението в Париж не стихва
 

Коментари

Новини Варна