IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:08 | 19 февруари 2019
Обновен: 19:27 | 21 април 2024

Има ли лекарска грешка при смъртта на Шабан Шаулич?

Дали му приспивателно след удара и повече не се събудил

По материала работи: Пламен Янков
Има ли лекарска грешка при смъртта на Шабан Шаулич?

Веднага след удара на магистралата в Германия Шабан Шаулич е слязъл от колата сам, без да е бил видимо ранен. Поради това трябва да бъде изяснена точната причина за смъртта. Това каза сръбският външен министър Ивица Дачич пред телевизия „Хепи“, цитиран от dnes.bg.

 

"Шабан е слязъл от колата, но му е било толкова лошо, че е трябвало да го откарат в болница. Било му е лошо, но е бил в съзнание. Той е слязъл от колата без видими следи от наранявания. Оплакал се, че има проблем с гърлото, гърдите, че нещо го задушава. Извикали са хеликоптер и са му дали някакво приспивателно и той вече не се събудил. В болницата са се опитали да го реанимират, отворили са го и са установили, че са се появили усложнения с аортата. Прокурорът сега иска аутопсия, за да се види от какво е починал“, разказа Дачич.

 

"Не е ясно кога ще бъде върнато тялото в Белград, все още не съм срещнал човек, който да не е споменал смъртта на Шабан, това е голяма загуба. Беше добър човек, винаги се отзоваваше и помагаше на младите певци, правеше им песни, не беше суетен... Обичаше да пее, има певци, които изпеят 2-3 песни и довиждане. Той беше в състояние да остане цяла нощ и пееше от душа и сърце. Един-единствен е Шабан, трудно някой ще го замени, където и да се обърнеш – Шабан, всички песни, които обичаме, повечето, са негови песни“, каза министърът.


Той обясни, че сега главното е тялото да бъде върнато в Сърбия, „да се установят подробностите, да не би лекарите да са сгрешили нещо... Става дума за смъртта на двама души (загина и музикантът Мирсад Керич -б.а.). Не е имало свидетели, шофьорът, Шабан и неговият кум са били единствено там и са откарани в различни болници. Защо тялото може да се види чак в четвъртък? Тялото е под прокурорско разпореждане“, обясни министърът.

 

"Бяхме приятели с него, трудно може човек да приеме такова нещо... Човек никога не знае кога ще си отиде от този свят, затова трябва да живее, като че всеки ден е последен. Най-лошото е, че синът му стягаше сватба, но стана каквото стана“, каза Дачич.

 

Шабан Шаулич беше на път да изпълни най-голямото си желание, но не успя, пише и сръбският вестник „Блиц“.

 

Мечтата на Шаулич беше да ожени единствения си син Михайло. Два дни преди смъртта си Шабан Шаулич правел списък на гостите за сватбата на сина си.

 

"Ден преди да тръгне на път за Германия разказваше как ще изглежда сватбата на Михайло, кой ще бъде поканен, кой ще пее. Беше много радостен, когато говореше за това. Каза, че това ще бъде най-голямата сватба, виждана досега и на нея ще покани хората, които са му близки и които са били важни в живота му", разказа източник на сръбския вестник „Курир“.

 

"Шабан беше много щастлив, когато в края на миналата година Михайло му каза, че е поискал ръката на приятелката си Даниела Мандич. Толкова го притискаше да се ожени, това беше най-голямото му желание, че реши да се включи в организацията. А е добро известно, че той никога не е участвал в никакви подготовки, всичко оставяше на съпругата си. Дори в организирането на концертите си не участваше, всичко беше в ръцете на съпругата и сътрудниците му. През последните години казваше, че иска да има спокоен живот с Гоца, децата и внуците“, казва източникът на сръбското издание.

 

Кралят на сръбската народна музика Шабан Шаулич почина на 17 февруари при тежка катастрофа в Германия. При инцидента загина и музикантът Мирсад Керич, който е шофирал и който е бил включен в участията на Шабан Шаулич.

 

Автомобилът, с който Шабан Шаулич е пътувал, е бил ударен от друга кола, управлявана от германски гражданин, който е бил под въздействието на алкохол и без шофьорска книжка.

 

Днес стана известно, че мъжът, предизвикал катастрофата, е задържан. Едно от повдигнатите му обвинения е за тежко убийство, причинено при движение по пътищата. Интересно е, че маздата, която 34-годишният мъж е управлявал, не е негова. Освен това той не е и регистриран, че живее в Германия, съобщи "Вестфален блат".

 

Четете още Шабан Шаулич загина в катастрофа

Пияният шофьор ударил колата на Шабан Шаулич със 180 км/ч?

Коментари

VlasovGex ( преди 2 месеца )
Воскресенский завод лазерной обработки металла предлагает услуги лазерной резки листов металла, труб, уголков, швеллеров, на самом современном оборудовании сайт vz-lom.ru почта - info***vz-lom.ru телефон для связи +79233283477
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
SeoTrustbunda ( преди 2 години )
Приветствую chernomore.bg Вы получите колосальное преимущество перед Вашими конкурентами и улучшите ранжирование Вашего сайта в поиске. Если Вы хочете позиции Вашего сайта в поисковой выдаче и улучшить его ранжирование, то такая помощь станет очень необходимой для Вас. Показатель траста Majestic Trust Flow - метрика предназначеная для определения степени надежности сайта на основе качества обратных ссылок, указывающих на Ваш сайт. Если для Вашего сайта повысить показатель Trust Flow п
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
mikiNot ( преди 3 години )
Hello chernomore.bg ! We offer products that will help change the quality of life: creams for penis enlargement types, erection pills (2486 pieces), drugs for the treatment of hypertension and diabetes mellitus (5910 types). Visit our website: ,medecine Similar *** products be found here: 5a4950_ http://produktkaufen.com http://maralgelis.com http://alkozeron.website http://alkozeron.com http://de.zetreview.com http://goods-eu.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
mikiNot ( преди 3 години )
Hello chernomore.bg ! We offer products that will help change the quality of life: creams for penis enlargement types, erection pills (3270 pieces), drugs for the treatment of hypertension and diabetes mellitus (2141 types). Visit our website: ,medecine Similar *** products be found here: 4956_e7 http://produktkaufen.com http://maralgelis.com http://alkozeron.website http://alkozeron.com http://de.zetreview.com http://goods-eu.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна