IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:39 | 19 февруари 2019
Обновен: 04:49 | 10 април 2024

Племенницата на Скрипал: Той е мъртъв!

Бил болен от диабет и нямало как да оцелее след атаката

По материала работи: Пламен Янков
Племенницата на Скрипал: Той е мъртъв!

"Колкото и да ми е тъжно, моята версия е, че Юлия може и да е жива, но Сергей Викторович Скрипал със сигурност е мъртъв“, твърди пред RT Виктория, племенница на отровения с новичок агент.


От атаката през март миналата година, единствено дъщерята на Сергей Скрипал се е появила публично, за да разкаже за случилото се. Но откакто влезе в болница, до днес, руснакът не е виждан никъде.

 

Полицията във Великобритания отрича смъртта на Скрипал и твърди, че той и Юлия са настанени в защитен дом, тъй като опасност за живота им още има.

 

Виктория обаче не е убедена в това.  Според нея, британските власти прикриват смъртта на Скрипал, защото ако я обявят, това ще означава, че са се провалили.

 

"Няма как той да оцелее след отравяне с бойно отровно вещество, защото има диабет. Лекува се с инсулин повече от десет години“, обяснява племенницата на Скрипал пред RT, цитирана от dnes.bg.

 

Освен фактът, че никой не го е виждал след нападението има и още едно доказателство, което според Виктория, подкрепя теорията й.

 

От март миналата година, Скрипал не се е обаждал на майка си.

 

“Последно говорих със Сергей през февруари миналата година. Малко преди отравянето. Той обеща, че ще се чуем пак около 8-ми март, за да поздрави майка си за рождения ден“, разказва Виктория.

 

"Но когато всичко това се случи през март, обажданията спряха. Ако Сергей беше жив, щеше да намери начин да се обади на майка си. Той е наясно, че е единственият й син и че тя е болна. Наясно е, че е прикована към леглото и не е ставала от него в продължение на години.

Коментари

Новини Варна