IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
18:37 | 19 февруари 2019
Обновен: 19:28 | 21 април 2024

Снежните и ледените скулптури в Харбин станаха жертва на топлото време

Градът е известен със суровите си студове, а паркът е привлякъл над 1 милион посетители от отварянето си на 23 декември миналата година

По материала работи: Слав Велев
Снежните и ледените скулптури в Харбин станаха жертва на топлото време

Снежните и ледени фигури, изваяни от близо 10 000 творци в китайския град Харбин, се разтопиха по време на необичайно топлото време. Това доведе до най-ранното досега затваряне на основната изложбена зона в рамките на прочутия Международен зимен фестивал на снега и леда, предаде Ройтерс.

 

Заради високите температури по време най-топлата зимна седмица в Северен Китай се наложи изложбената зона Ice And Snow World да бъде затворена - над 10 дни по-рано от планираното.

 

"Положението е кризисно", казва представител на атракциона, допълвайки, че той е бил затворен от съображения за сигурност заради топенето на скулптурите от лед и сняг.

 

 

Зимният парк в Харбин - град в североизточната част на Китай, известен със суровите си студове, е привлякъл над 1 милион посетители от отварянето си на 23 декември миналата година.

 

Част от посетителите, платили да видят ледени копия на Колизеума и Миланската катедрала, не крият разочарованието си от ранното затваряне.

 

Миналата година паркът беше затворен на 10 март, припомня агенцията.

 

Леденият фестивал в Харбин всяка година привлича милиони посетители от цял свят и е ключов източник на приходи от туризъм за града, "заключен" във вътрешността на провинция Хейлунцзян.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна