IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:30 | 23 февруари 2019
Обновен: 00:56 | 25 април 2024

20 души загинаха при инцидент в мина

Трагедията се разиграла в Северен Китай

По материала работи: Пламен Янков
20 души загинаха при инцидент в мина

20 души загинаха при инцидент в мина в Северен Китай, съобщава АФП. 30 миньори пък са ранени, след повреда на спирачната система на товарния асансьор, с който се спускали към подземните тунели.20 души загинаха при инцидент в мина в Северен Китай, съобщава АФП, цитирана от БНТ. 30 миньори пък са ранени, след повреда на спирачната система на товарния асансьор, с който се спускали към подземните тунели.

 

Местните власти съобщиха, че 15 от жертвите са починали на място, а петимата други – в болница. Състоянието на пострадалите в стабилно, съобщават местни медицински източници.

 

Повече подробности около самия инцидент не бяха оповестени. Не беше съобщено и името на мината, в която е настъпила трагедията.

 

Подобни инциденти в мини в Китай не са рядкост въпреки усилията на властите да подобрят условията на работа и поддръжката на съоръженията. През октомври миналата година в източната провинция Шандонг след срутване на тунел загинаха 21 души.

Коментари

Новини Варна