IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
15:13 | 23 февруари 2019
Обновен: 22:37 | 23 април 2024

Протест на „жълтите жилетки“ в Париж за 15-и пореден уикенд

Те се обявиха срещу насилието и антисемитските настроения, появили се сред представители на движението

По материала работи: Пламен Янков
Протест на „жълтите жилетки“ в Париж за 15-и пореден уикенд

За 15-и пореден уикенд стотици „жълти жилетки“ се събраха в центъра на Париж, съобщава Ройтерс, цитирана от БНТ. Протестиращите се обявиха срещу насилието и антисемитските настроения, появили се сред представители на движението.


Демонстрантите се събраха пред Тиумфалната арка в самото сърце на френската столица, от където се отправиха на марш по емблематичния булевард „Шанз Елизе“, скандирайки лозунги срещу социалната неправда и правителствената политика, която според тях облагодетелства богатите слоеве на френското общество.

 

Протестът е само част от планираните за събота акции на „жълтите жилетки“ в Париж и по-големите градове на страната. При предишните демонстрации имаше прояви на насилие, в резултат на които имаше доста ранени и сред протестиращите и сред охраняващите ги полицаи. В социалните мрежи през изминалите дни се появиха призиви за недопускане на провокации и мирно протичане на акциите на „жълтите жилетки“.

Коментари

Новини Варна