IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
18:05 | 23 февруари 2019
Обновен: 02:33 | 10 април 2024

Силният вятър преобърна камиони в Албания

Обилни снеговалежи изненадаха и Северна Македония

По материала работи: Пламен Янков
Силният вятър преобърна камиони в Албания

Зимата се завърна с пълна сила в Албания, включително и в адриатическото пристанище Драч, съобщи Дарик. Снежната покривка е най-голяма в северната и североизточната част на страната. Тя създава сериозни проблеми за движението по пътя Тирана-Кукъс.


Буреносен вятър и снеговалежи са обхванали почти цялата територия на Албания. В резултат на силния вятър три товарни камиона се преобърнаха на различни места в околията Лежа, където скоростта на вятъра беше най-голяма.


Също така са повредени много билбордове, има изкоренени дървета и разрушени покриви на къщи. На някои места е прекъснато електричеството.

 

Обилни снеговалежи паднаха и в Северна Македония. Градските власти в Кавадарци обявиха, че са предприети съответните мерки за почистването на преспите и всички улици в града и пътищата в общината са проходими при зимни условия.


В района между платото Витачево до планината Кожух новата снежна покривка е близо 10 см. Пътищата, водещи към планинските села, са разчистени и е изпратена необходимата техника за поддържането им.

 
Ако е необходимо да се пътува до по-високите места, задължително е автомобилът да е оборудван с вериги и да се шофира изключително внимателно, като се имат предвид климатичните условия, препоръчва Лазар Лазов от компанията, която се грижи за зимната поддръжка на улиците и пътищата в Кавадарци. Снегът не предизвика големи проблеми по пътищата в района. 

Коментари

Новини Варна