IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
14:50 | 23 февруари 2019
Обновен: 05:58 | 24 март 2024

Венецуела трупа войници по границата с Колумбия

Опозицията планира да използва камиони и маси от хора по граничните мостове

По материала работи: Слав Велев
Венецуела трупа войници по границата с Колумбия

Венецуелски войници до границата с Колумбия използваха сълзотворен газ срещу група хора, която се опитва да влезе в съседната страна, информира "Ройтерс", като цитира свидетел.

 

Правителството на президента Николас Мадуро частично затвори границата, след като опозиционни лидери се опитват да внесат хуманитарна помощ от чужбина, което не се одобрява от управляващата Социалистическа партия.

 

Руски медии съобщават, че Венецуела трупа войници по границата с Колумбия от съображения за сигурност по инструкции на Мадуро.

 

Преди няколко дни Венецуела затвори границата с Бразилия.

 

Междувременно АП информира, че стотици венецуелци са пренощували в близост до мост в Колумбия, където е доставена хуманитарна помощ, която чака да бъде внесена във Венецуела. Тя включва медикаменти и храна. Правителството на Мадуро твърди, че това е част от опит за преврат.

 

Опозицията планира да използва камиони и маси от хора по граничните мостове, които свързват Колумбия с Венецуела за вкарване на хуманитарната помощ, която е близо 200 тона. Тя е доставена от САЩ през последните няколко седмици.

 

news.bg

 

Коментари

Новини Варна