IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
20:35 | 10 март 2019
Обновен: 04:52 | 14 май 2024

Мощна експлозия разтърси центъра на Стокхолм

Огромни облаци гъст черен дим се издигаха над мястото на инцидента

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мощна експлозия разтърси центъра на Стокхолм

Мощна експлозия разтърси центъра на шведската столица Стокхолм, предаде агенция БГНЕС. По първоначална информация се е взривил автобус близо до района с правителствени гради в шведската столица.Огромни облаци гъст черен дим се издигат над мястото на инцидента.Полицията е отцепила района. На мястото на експлозията са изпратени десетки линейки и пожарни автомобили.Според местни медии не е имало пътници в експлодиралия автобус. Говорителят на полицията Карина Скагерлинд заяви: „Не е имало пътници в автобуса. Не знам какво се е случило с шофьора му, но към момента няма данни за пострадали“. По-късно беше съобщено, че експлозията не е терористичен атентат.

 

Причина за инцидента е газова бутилка, която ударила един от входовете на пътен тунел в града и причинила взрив на преминаващ наблизо автобус, който тъкмо тръгвал по маршрута си. Инцидентът е станал близо до района с правителствени гради в шведската столица. На борда на автобуса не е имало пътници, тъй като смяната току-що била започнала. Шофьорът е с леки наранявания и е откаран в болница без опасност за живота.

Четете още: Няма загинали българи при катастрофата на етиопския самолет

 

Коментари

Новини Варна