IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
20:21 | 18 март 2019
Обновен: 20:09 | 21 април 2024

Главният заподозрян за стрелбата в Утрехт е арестуван

По-рано полицията съобщи, че става дума за 37-годишния Гьокмен Танис

По материала работи: Деян Михайлов
Главният заподозрян за стрелбата в Утрехт е арестуван

Холандската полиция е арестувала турски гражданин, заподозрян за атаката в Утрехт, отнела живота на трима души днес. Това съобщи обществената телевизия в страната.


По-рано полицията съобщи, че става дума за 37-годишния Гьокмен Танис (според Анадолската агенция - Гьокмен Танъш). На пресконференция тази вечер бе потвърдено, че именно той е арестуваният и че е познат на полицията, тъй като се е изправял пред съда по няколко дела.


Тогава негови близки изтъкнаха възможността инцидентът да не е терористична атака, а да е свързан със семейни мотиви. На пресконференция полицията обяви, че допуска и такива мотиви.


През официалния си профил полицията обясни, че турският гражданин е бил задържан в стария град на Утрехт.


Най-високото ниво на терористична заплаха в района на Утрехт бе намалено след първоначалното решение да остане в сила до 22 ч. местно (23 ч. българско) време тази вечер. В града имаше полицейска операция през по-голямата част от деня, а жителите бяха съветвани да не излизат на улицата.


Трима души загинаха, а деветима бяха ранени при стрелбата в трамвай днес. Разследването на мотивите продължава.


Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна