IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Свят
21:16 | 20 март 2019
Обновен: 02:16 | 10 април 2024

Забраниха турския език в завод на BMW

Според ръководителя се обсъждали колеги на неразбираемия език

По материала работи: Пламен Янков
Забраниха турския език в завод на BMW

Началник на отдел в един заводите на BMW в Германия е забранил на работниците да говорят на турски език, съобщава Bild и уточнява, че ограничението наложено не само по време на работнция процес, но и за почивките, пише AutoMedia, цитирана от dnes.bg.


В една от стаите за отдих 20-ина работници от турски произход си позволила да говорят помежду си на родния си език, като са обсъждали своите колеги. Техният бригадир им е забранил да използвал турски език, което е предизвикало сериозен скандал.

 

Работниците категорично са отказали да изпълнят подобни нареждания и са се оплакали на профосъюза. Те обвиняват своя пряк ръководител в произвол и дискриминация, заради което отдел "Кадри" е започнал разследване.

 

Представителят на компанията Йохен Фрей призна, че BMW няма право да казва на служителите си на какъв език да си общуват на работното място. Все пак има и изключения в компания, като те засягат инструкциите за работа. Според правилата на концерна, всички те задължително са на немски език.

Коментари

Новини Варна