IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
12:29 | 23 март 2019
Обновен: 20:16 | 21 април 2024

Тръмп : "Ислямска държава" е 100% разгромена в Сирия

Сирийските демократични сили (СДС) все още не са обявили окончателен разгром над ДАЕШ

По материала работи: Слав Велев
Тръмп : "Ислямска държава" е 100% разгромена в Сирия

Терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") вече не контролира никакви територии в Сирия. Това обяви говорителят на Белия дом, след като местният съюзник на Вашингтон в Сирия съобщи, че сраженията с терористите са продължили на мястото на последния контролиран от тях анклав, съобщават световните информационни агенции.

 

Временно изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан е информирал президента Доналд Тръмп, докато той е пътувал към Флорида с Air Force One, уточни говорителката Сара Сандърс.

 

Сирийските демократични сили (СДС) все още не са обявили окончателен разгром над ДАЕШ в последния им анклав в Багуз, като заявиха днес, че са завладели по-голямата част от района, но терористите все още контролират отделни джобове.

 

Журналист на "Ройтерс" е чул въздушни удари там и е видял издигащ се дим.

 

СДС се сражават в продължение на седмици в Багуз, който се намира в Югоизточна Сирия на иракската граница, за да разгромят окончателно ДАЕШ.

 

Мустафа Бали, ръководител на пресцентъра на СДС, заяви пред "Ройтерс", че бойците на СДС са превзели по-голямата част от района на Багуз и са се сражавали през нощта с терористите от ДАЕШ в повече от две позиции, където те са отказали да се предадат.

 

Екстремистите са се окопали в пещери в скалист релеф, гледащ към Багуз, и в окопи в близост до река Ефрат. "Нашите сили се опитват да ги принудят да се предадат, но засега боевете продължават", уточни Бали.

 

news.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна