IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
18:34 | 18 април 2019
Обновен: 02:43 | 2 март 2024

Владимир Путин и Ким Чен Ун ще се срещнат този месец на руска земя

Според южнокорейски източници това може да стане още следващата седмица във Владивосток

По материала работи: Пламен Янков
Владимир Путин и Ким Чен Ун ще се срещнат този месец на руска земя

Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще се срещнат в Русия до края на този месец, се казва в съобщение на Кремъл, цитирано от БТА и Investor.bg.
 

От него става ясно, че срещата е по покана на руския държавен глава и трябва да се осъществи през втората половина на април.
 

По-рано южнокорейската агенция „Йонхап“ съобщи, че визитата на Ким в Русия може да се състои идната седмица. По информация на агенцията, руско-севернокорейската среща на най-високо равнище ще се състои по всяка вероятност във Владивосток.
 

Освен това, както съобщи помощникът на руския президент Юрий Ушаков, на 26 и 27 април Путин ще участва в международния форум „Един пояс, един път“ в Пекин.
 

Още миналата година се обсъждаха няколко варианта за организиране на среща между Путин и Ким, включително във Владивосток - на Източния икономически форум в началото на септември 2018 г., припомня агенция ТАСС. Руските власти подчертаха, че са готови да приемат лидера на КНДР във всяко удобно за него време.
 

Московският в. „Известия" писа вчера, че срещата Путин-Ким ще е в разположения близо до руската граница със Северна Корея град Владивосток, преди руският държавен глава да замине за икономическия форум в китайската столица, припомня.
 

Ким е посещавал Китай като държавен глава, но това ще е първата му официална визита в Русия, посочва БТА.


Четете още: Северна Корея отказва да води преговори за ядрения си арсенал с Майк Помпейо
 

Коментари

Новини Варна