IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
10:35 | 20 април 2019
Обновен: 23:38 | 1 март 2024

Най-малко 27 души пострадаха при горски и степни пожари в Русия

Двама човека са в тежко състояние, шестима - в средно тежко, други 19 са с по-леки наранявания

По материала работи: Слав Велев
Най-малко 27 души пострадаха при горски и степни пожари в Русия

Най-малко 27 души пострадаха при горски и степни пожари в Забалкайския край в Русия, предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

 

Двама човека са в тежко състояние, шестима - в средно тежко, други 19 са с по-леки наранявания. Общо осем души от пострадалите са настанени в болница. Очаква се броят на ранените да нарасне.

 

По данни на руското министерство на извънредните ситуации при пожарите са били засегнати 14 населени пункта и 130 сгради, 87 от които жилищни. Над 100 човека са били евакуирани.

 

Президентът Владимир Путин изслуша по телефона доклад на министъра на извънредните ситуации Евгений Зиничев за мерките, предприети за борба с пожарите в Забалкайския край, Източен Сибир, и разпореди да бъде засилената групировката, която се бори с природните бедствия, както и да бъдат евакуирани навреме живеещите в засегнатите райони.

 

Путин по телефону выслушал доклад главы МЧС Зиничева о пожарах в Забайкалье: «Глава государства поручил усилить группировку МЧС, необходимую для борьбы со стихией, а также принять меры по своевременной эвакуации жителей пострадавших районов»

 

Пламъците се разпространяват бързо заради силния вятър. Пожарите вероятно са тръгнали от степите в съседна Монголия, предаде ДПА, като се позова на руски медии.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна