IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
15:20 | 21 април 2019
Обновен: 10:17 | 12 април 2024

Атаките в Шри Ланка са терористичен акт

Министърът на отбраната официално съобщи това

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Ройтерс

Държавният министър на отбраната на Шри Ланка Руван Виджевардене заяви, че поредицата от експлозии срещу хотели и църкви днес са терористична атака, предаде ДПА.


На пресконференция министърът каза, че независимо чие дело са атентатите, властите няма да допуснат нито една екстремистка групировка да действа в страната, пише БТА, цитирана от Dnes.bg.


В Шри Ланка днес отекнаха осем експлозии в хотели и църкви. Осмата е причинена от атентатор самоубиец, който се е взривил в сграда в предградието Оругодавата на столицата Коломбо. Загинали се трима полицаи.


Информацията за убитите и ранените постоянно се променя. По последни данни на АФП жертвите са най-малко 160. Според други агенции, броят им надхвърля 185.


Към световните лидери, осъдили атентати, се присъедини и френският президент Еманюел Макрон, който изрази солидарност с народа на Шри Ланка и съпричастност към близките на загиналите.


Още по темата: След вълната атентати: Полицейски час в Шри Ланка

Коментари

Новини Варна