IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:08 | 21 април 2019
Обновен: 20:48 | 21 април 2024

Заместник-председателят на лейбъристите прикани за нов референдум за Brexit

Участието на партия Brexit на Найджъл Фараж на европейските избори притесни британските политици

По материала работи: Пламен Янков
Заместник-председателят на лейбъристите прикани за нов референдум за Brexit

Лейбъристката партия трябва да обещае нов референдум за Brexit на британците, за да се справи с предизвикателството от Найджъл Фараж, посочи Том Уотсън, заместник-председател на лейбъристите, цитиран от BBC и Bloombergtv.bg.
 

Уотсън подчерта пред Observer, че партията му не може “да наблюдава безучастно” най-големия въпрос, поставян пред Великобритания от десетилетия.
 

Според бившия лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж обаче нов референдум ще бъде “тотална обида” за 5-те милиона гласоподаватели на лейбъристите, подкрепили напускането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС).
 

След поредица преговори с британския премиер Тереза Мей и неколкократно дадения наказателен вот на споразумението ѝ за Brexit от парламента, Брюксел даде отсрочка на Кралството за процеса до 31 октомври, което означава, че Великобритания ще трябва да участва в европейските избори на 23 май.
 

Миналата седмица Фараж обяви създаването на новата си пария Brexit, като добави, че има листа от 70 кандидати, които ще се борят за гласовете на британците през май.
 

Според Уотсън единственият вариант лейбъристите да спечелят по-голяма подкрепа от британското общество е да обещаят нов референдум и да се разграничат от Фараж.
 

“Няма да го победим, докато не вдъхновим милионите, желаещи друга посока за процеса”, добави Уотсън. 


Четете още: В Северна Македония днес се провеждат президентски избори
 

Коментари

Новини Варна