IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
12:58 | 24 април 2019
Обновен: 20:50 | 21 април 2024

В Гърция засилват контрола на трафика за празниците

Много строго се следи за пушене в кола с деца

По материала работи: Пламен Янков
В Гърция засилват контрола на трафика за празниците

Денонощно дежурят вече екипите на Пътна полиция за регулиране на трафика в Гърция. От днес е засилено движението по цялата пътна мрежа на страната, като се очаква утре и в петък трафикът да бъде силно натоварен, предаде БНР, цитирано от dnes.bg.

 

Увеличен е броят на служителите на Гранична полиция, за да се осигури бързо преминаване през всички гранични пунктове.

 

Проверяват се автомобилите, които минават границата и в двете посоки, за незаконно пренасяне на стоки. От утре влиза забрана за движение на тежкотоварни автомобили по централни пътни артерии.

 

Най-стриктно се следи за превишена скорост, непоставени предпазни колани и много строго за пушене в кола с деца, за което глобата е 1500 евро.

 

Много често се проверява за незаконен трансфер на нелегални имигранти. Пътна полиция съветва да не се вземат непознати пътници в колата.

 

Гранична полиция използва и кучета срещу трафик на дрога. Цената на безоловния бензин в Гърция днес е средно 1,64 евро, като на островите достигна 2 евро за литър.

Коментари

Новини Варна