IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
11:52 | 22 май 2019
Обновен: 02:51 | 13 април 2024

Въздушен удар уби 12 цивилни в Идлиб

Смята се, че нападението е било дело или на Дамаск или на съюзниците му от Москва

По материала работи: Пламен Янков
Въздушен удар уби 12 цивилни в Идлиб

Въздушен удар уби 12 цивилни на пазар в сирийската провинция Идлиб, съобщиха наблюдатели днес. Смята се, че ударът е бил дело или на Дамаск или на съюзниците му от Москва.

 

Други 18 човека са ранени, след като самолети удариха държания от джихадистки град Маарат ал-Нуман снощи в полунощ, съобщи базираната във Великобритания Обсерватория за човешки права, цитирана от Дарик.

 

В момента мюсюлманите отбелязват свещения месец Рамадан, през който се пости през деня, за това и пазарът е бил пълен в момента на атаката.

 

Ударите идват докато в съседната северна провинция Хама джихадистите се бият с проправителствените сили в град Кафр Набуда.

 

Сблъсъците за взели око 52 жертви – 29 военни и 23 джихадисти, казват от Обсерваторията.

 

Те допълват, че джихадистите са си върнали по-голямата част от града от силите правителството, които го отвоюваха на 8 май.

 

От Обсерваторията съобщават, че от началото на битките, които започнаха на 30 април,180 цивилни са били убити, а от ООН казват, че хиляди са напуснали домовете си.

Коментари

Новини Варна