IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
12:53 | 24 май 2019
Обновен: 21:37 | 21 април 2024

Боинг все още без решение кога отново ще изпълнява полети с 737 МАХ

По материала работи: Пламен Янков
Боинг все още без решение кога отново ще изпълнява полети с 737 МАХ

Регулаторните органи по гражданска авиация не успяха да вземат решение за датата, на която самолетите Боинг 737 MAX могат да започнат отново да изпълняват полети, след като бяха спрени след две смъртоносни катастрофи, съобщи АФП, цитирана от Дарик.

 

"Графикът ще зависи единствено от това, да се уверим, че самолетът е безопасен за полети", заяви след еднодневната среща в Тексас Даниел Елуел, шефът на Федералната администрация по авиация на САЩ.

 

Имаше "споразумение за продължаване на диалога", каза той, но призна, че "всяка страна трябва да вземе собствено решение". "Не можем да бъдем водени от някаква произволна времева рамка", допълни още Елуел.

 

До катастрофата на Боинг 737 МАХ в Етиопия през март и Индонезия през октомври, в които загинаха общо 346 души, обичайната практика беше въздушните регулатори да следват оценката на агенцията, която наблюдава модела, в този случай Федералната администрация по авиация на САЩ.

 

В сряда Елуел поля със студена вода надеждата за бързо разрешаване на проблема, след като стана ясно, че Боинг е отложил въвеждането на поправката на софтуера, след като Агенцията е повдигнала допълнителни въпроси.

 

"След като разгледаме исканията за информация от FAA, ще бъдем готови да насрочим сертификационен тестов полет и да представим окончателна документация за сертифициране," каза Боинг в изявление.

Коментари

Новини Варна