IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
21:54 | 25 май 2019
Обновен: 21:48 | 21 април 2024

Полицията в Лион има ДНК от атентатора

Полицията издирва мъж на възраст между 30 и 35 години

По материала работи: Борис Проданов
Полицията в Лион има ДНК от атентатора

Полицията има ДНК от атентатора в Лион, съобщи БНР. До сега никой не е поел отговорност за нападението, а властите издирват около 30-годишен мъж.


Десетки свидетели са били изслушани от полицията, която разпространи снимки от охранителните камери на мъжа, разпознат като отговорен за експлозията в Лион. Според радио Франс енфо полицията е попаднала на ДНК отпечатъци, без да е сигурно, че те са на издирваното лице. На мястото на инцидента са открити малки количества взривно вещество, каквото е използвано често при самоубийствените атентати през последните години. Със случая се занимава антитерористичният отдел на прокуратурата.


Полицията издирва мъж на възраст между 30 и 35 години, облечен с черен пуловер и носещ тъмни очила. Според медии заподозреният избягал с велосипед, след като оставил взривното устройство.

 

13 души са ранени при инцидента. Никой не е поел отговорност за експлозията в центъра на Лион вчера, заяви прокурорът на Париж Реми Ейц на пресконференция за хода на разследването. Той обясни, че самоделното взривно устройство е било поставено в хартиена торба, пълна с пирони и метални топчета. Полицията продължава да издирва мъжа, разпознат като извършител на нападението, публикувани бяха негови снимки от камерите за видеонаблюдение. Досега потенциални свидетели са се обадили в полицията, но мъжът остава в неизвестност. Кметът на Лион съобщи, че трима от 13-те ранени при вчерашното нападение все още на лечение в болница. Един от тях е в сериозно състояние.

 

Мотивите за нападението са неизвестни, но взривът е станал точно в края на кампанията за европейските избори.

 

Националистката Марин льо Пен веднага определи "атаката като терористична", а лидерът на крайната левица Меланшон – като "провокация, целяща да повлияе върху резултата". Вътрешният министър Кристоф Кастанер обеща засилени мерки за сигурност на всички обществени места.

 

 

Коментари

Новини Варна