IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:59 | 12 юни 2019
Обновен: 18:37 | 25 април 2024

Сестрата на Ким Чен-ун ще посети демилитаризираната зона между Севера и Юга

Очаква се тя да се срещне с южнокорейски служители

По материала работи: Слав Велев
Сестрата на Ким Чен-ун ще посети демилитаризираната зона между Севера и Юга

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще посети днес демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, за да изкаже съболезнования за бившата първа дама на Южна Корея И Хи-хо, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейското министерство на националното обединение.

 

Северна Корея е казала, че Ким Йо-чен ще посети граничното село Панминчжон тази вечер. Очаква се тя да се срещне с южнокорейски служители.

 

 

И Хи-хо, която почина в понеделник, беше вдовицата на бившия южнокорейски президент Ким Те-чжун - първия лидер на Южна Корея, срещнал се през 2000 г. с тогавашния севернокорейски лидер Ким Чен-ир.

 

 

Посещението на Ким Йо-чен става година след като брат й Ким Чен-ун се споразумя с американския президент Доналд Тръмп на първата среща на върха между САЩ и КНДР да работи за денуклеаризация на Корейския полуостров. Оттогава преговорите са в застой.

 

 

Ким Те-чжун, който беше президент на Южна Корея между 1998 и 2003 г., стана известен като защитник на политиката на ангажиране със Северна Корея. Разведряването между Сеул и Пхенян миналата година се разглеждаше като съживяване на тази политика.

 

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна