IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
18:46 | 16 юни 2019
Обновен: 21:08 | 9 април 2024

Нови протести в Русия за свободата на словото

Едва 1600 души излязоха на улицата

По материала работи: Пламен Янков
Нови протести в Русия за свободата на словото

За пореден път в Русия се проведе демонстрация в подкрепа на свободата на медиите, провокирана от ареста на журналиста Иван Голунов. Въпреки че се очакваха над 20 хил. души, се появиха едва 1600, предадоха от БТА и dnes.bg.

 

 Проявата бе посветена на "бъдещето на руското гражданско общество", заяви Владимир Соловьов, председател на Съюза на журналистите в Русия.


Голунов не се присъедини към днешната демонстрация. Не се знае защо в проявата се включиха толкова малко участници. По-рано тази седмица при неразрешена демонстрация в подкрепа на репортера стотици хора бяха арестувани, припомня ДПА.

 

Голунов бе задържан на 6 юни, обвинен в опит за разпространение на наркотици и поставен под домашен арест, но след комплексни експертизи обвинението бе свалено от журналиста, а той самият освободен. Голунов отричаше обвиненията.

 

По-рано той разкри връзките с мафията и корупция в структурите на полицията и разузнаването. Журналистът, работещ за сайта "Медуза", от месеци е получавал заплахи.


Журналисти и правозащитници обявиха днешната демонстрация под мотото "Справедливост за всички".

Коментари

Новини Варна