IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
12:18 | 23 юни 2019
Обновен: 22:56 | 23 април 2024

Преврат в Етиопия - генерал от армията е убит

Генерал Сеаре Меконен е застрелян, както и редица други подопечни на правителството

По материала работи: Пламен Янков
Преврат в Етиопия - генерал от армията е убит

В Етиопия се извършва опит за държавен преврат срещу правителството на Абий Ахмед, като военните действия доведоха до смъртта на началник-щаба на етиопската армия генерал Сеаре Меконен, предават от BBC, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria.
 

Генералът е убит в опит да предотврати преврата в столицата Адис Абеба, а междувременно в Амараския регион е застрелян и губернаторът Амбачюл Меконензаедно с част от администрацията му.
 

Регионът е известен в последните няколко години с етническото си напрежение, но през 2018 г. Абий Ахмед бе избран за министър-председател, за да потуши проблемите. Оказва се, че опитите му за мирно решение са ударили на камък, въпреки че освободи голяма част от политическите затворници в първите месеци на своето управление. Смята се дори, че част от освободените са отговорни за възобновеното насилие в един от най-населените райони в страната.


Четете още: Ирански генерал плаши: Всеки конфликт може да ескалира
 

Коментари

Новини Варна