IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
09:27 | 24 юни 2019
Обновен: 00:37 | 2 март 2024

Продават на търг къщи, иззети от наркотрафиканти

Парите ще отидат за помощ на маргинализирани общности

По материала работи: Пламен Янков
Продават на търг къщи, иззети от наркотрафиканти

Къщи с басейни и тунели за бягство, ранчо с хектари земя, луксозен апартамент с мрачна история - това са част от 27-те имота, конфискувани от мексиканските власти от наркотрафиканти и други, които бяха предложени вчера на търг, съобщи Ройтерс.


Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор обеща, че приходите от търга на имоти, иззети от предишни правителства, ще отидат за подпомагане на маргинализирани общности в бедния и опасен щат Гереро. 


Един от апартаментите, обявени на търг, е на лидер на наркокартел, който е бил убит в него от братята си. При подобен търг в края на май властите събраха 1,5 милиона долара от продажба на ламборгини и други вещи, конфискувани от престъпници и от един политик.


След като дойде на власт, президентът Лопес Обрадор бързо наложи план за икономии, предвиждащ включително продажба на президентския самолет и други превозни средства на правителството, и разпусна президентската гвардия, която отговаряше за охраната му, пише БТА, цитирана от Dnes.bg.


Четете още: Реджеп Ердоган претърпя тежък удар, очакват се промени в Турция

Коментари

Новини Варна