IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
20:17 | 25 юни 2019
Обновен: 00:38 | 2 март 2024

Пилот заспа по време на полет, подмина летището със 78 км

Той бил единственият човек на борда

По материала работи: Пламен Янков
Пилот заспа по време на полет, подмина летището със 78 км

Стоките, натоварени на самолета Piper PA-31-350 трябвало да стигнат от Тасмания до остров Кинг в Австралия. Но вместо това, пилотът на машината пропуснал летището защото... заспал, съобщава dnes.bg.

 

Според разследване на властите, мъжът нямал време за почивка през последните 24 часа. Той бил подложен на "остри нива на умора" и заспал при сутрешен товарен полет. Полотът бил единственият човек на борда на самолета. Събудил се 78 километра след като подминал ленището.

 

Ръководителите на полетите, както и други пилоти в района безуспешно се опитвали да се свържат с него. Когато се събудил от дрямката, мъжът веднага осъзнал грешката си и безопасно се върнал на остров Кинг.

 

Според разследващите, прогарамата му била толкова натоварена, че дори и да е успял да подремне в кратката си почивка, пилотът все пак щеше да е изморен, а това щеше да се отрази на способностите му.

Коментари

Новини Варна