IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:34 | 25 юни 2019
Обновен: 00:26 | 1 май 2024

Седем мигранти починаха от жегите на американската граница

Сред жертвите са жена, две бебета и малко дете

По материала работи: Пламен Янков
Седем мигранти починаха от жегите на американската граница

Седем мигранти са починали в района на границата на САЩ с Мексико заради изключителните летни жеги на фона на притока на семейства от Централна Америка, предаде Ройтерс, като се позова на властите в южния американски щат Тексас.

 

Сред жертвите са жена, две бебета и малко дете.

 

Жената и трите деца може да са починали дни преди да бъдат открити от американски граничен патрул близо до Рио Гранде в Южен Тексас в неделя. Предполага се, че причината за смъртта им е излагането на жегата и обезводняване.

 

На запад в района на Дел Рио служители на американската гранична охрана са открили телата на двама мъже в ранчо близо до Каризо Спрингс, след като анонимен сигнал на 19 и 20 юни ги е насочил към изгубили се мигранти.


Разложен труп е бил намерен на 20 юни на брега на река Рио Гранде близо до Нормандия.

 

Издигането на бариери и укрепването на сигурността по американско-мексиканската граница принуждава депортирани мигранти да търсят начини да избегнат граничната охрана, като поемат по рисковани маршрути, за да се върнат в САЩ, пише БТА, цитирана от dnes.bg. Миналата година американските власти съобщиха за 283 смъртни случая на границата.

Коментари

Новини Варна