IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
09:30 | 27 юни 2019
Обновен: 00:38 | 2 март 2024

В Италия съдят българи, отвлекли сина си гей, за да го превъзпитат

Родителите искали да го "заточат" в село край морето у нас

По материала работи: Слав Велев
В Италия съдят българи, отвлекли сина си гей, за да го превъзпитат

Една история, която се разиграва преди 4 години достигна своя пик - процес в Падуа. На подсъдимата пейка ще застанат български родители и техен приятел сърбин, а обвинението - отвлекли в града сина си хомосексуалист, за да го пратят насила в България с цел да го "превъзпитат", пише в. "Матино ди Падова", цитиран от "24 часа".

 

44-годишните сега български съпрузи се заселили в Италия преди десетина години и сега живеели в Сан Джовани Лупатото, в района на Верона.

 

Навремето те узнали, че синът им студент е хомосексуалист и живее заедно с приятеля си и с други двама съквартиранти в общ апартамент. И решението е взето - да разтрогнат връзката и да бъде пратен за "лечение" в България.

 

Заедно със семеен приятел сърбин решили да го отвлекат насила от апартамента му и да го транспортират у нас при роднини в черноморко селище.

 

Според вестника едва сега прокурорът по делото Серджо Дини е приключил разследването и то ще се разглежда в съда. Обвиненията към майката и бащата са за отвличане на човек, домашно насилие и многократни наранявания.

 

"Матино ди Падова" пише, че синът на българите се запознал с бъдещия си "годеник" в апартамента, в който живеел с други студенти. Любовната връзка между двамата се разгоряла веднага.

 

Първоначално родителите на българския студент се правели, че не забелязват нищо. По-късно обаче, след като разбрали, че не могат да приемат ситуацията, решили да реагират.

 

На 16 май преди 4 г. двамата родители и приятелят им звъннали на апартамента, където живеел синът. Той им отворил, без да подозира какво го очаква. Приятелят Н. бил прикован насила в един ъгъл. Когато се опитал да се притече на помощ на българския си приятел, бил заплашен със смърт и юмрук в лицето.

 

Синът пък бил обездвижен насила, след което бил влачен по стълбището и натоварен в една кола, която отпрашила с бясна скорост. Оттогава от българския студент нямало повече никакви вести.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна