IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
12:54 | 12 юли 2019
Обновен: 17:48 | 15 март 2024

Принудителна химическа кастрация за педофилите в Украйна

247 депутати са гласували за промените в законодателството на страната

По материала работи: Слав Велев
Принудителна химическа кастрация за педофилите в Украйна

Украйна прие закон за принудителна химическа кастрация на педофили, информират местни медии.

 

247 депутати са гласували за промените в законодателството на страната. Те имат цел да подобрят законодателството в борбата срещу сексуалното насилие над деца. Кастрацията няма да се прилага за хора, които са на възраст под 18 г. и над 65 г.

 

Според закона наказанието във формата на принудителна химическа кастрация предвижда инжектиране на антиандрогени с химикали, които намаляват либидото и сексуалната активност. Също се предвижда наблюдение на осъдените за педофилия, които са освободени след излежаване на присъдата си до края на живота им, както и изготвяне на публичен регистър с информация за хора, които са осъдени за изнасилване на деца. Правителството на Украйна трябва да създаде такъв регистър до два месеца след влизане в сила на законодателството.

 

Групово изнасилване или изнасилване на непълнолетни ще се наказва от 7 до 15 г., наказанието е увеличено от 12 г.

 

Официални данни от 2017 г. показват, че 321 деца са изнасилени в Украйна, но случаите на педофилия в страната са хиляди.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна