IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
20:10 | 14 юли 2019
Обновен: 07:07 | 17 април 2024

Полицията със сълзотворен газ срещу жълтите жилетки в Париж

Близо до Шан-з-Елизе са задържани 152 души

По материала работи: Деян Михайлов
Полицията със сълзотворен газ срещу жълтите жилетки в Париж

Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи по парижкия булевард Шан-з-Елизе.

Няколко часа по-рано по него премина традиционният военен парад по случай националния празник на Франция пред погледа на президента Еманюел Макрон и други европейски лидери, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Веднага след края на парада централният булевард на френската столица отново бе отворен за движение, но неколкостотин демонстранти от движението на "жълтите жилетки" се опитаха да го окупират.

Кадри на телевизия "Бе Еф Ем" показват полицаи, използващи сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите, някои от които с качулки.

Демонстрантите се опитаха да блокират булеварда с метални барикади, контейнери за смет и други отломки, хвърляха предмети по полицаите с освирквания и запалиха кошче за боклук.

По-рано източници от полицията и съда съобщиха, че близо до Шан-з-Елизе са задържани 152 представители на "жълтите жилетки" и някои техни лидери за опит да проведат протест.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна