IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
11:29 | 15 юли 2019
Обновен: 18:33 | 17 април 2024

Чад вдигна забраната си над социалните мрежи

Достъпът до онлайн платформи като Facebook и Twitter беше спрян през март 2018 г.

По материала работи: Пламен Янков
Чад вдигна забраната си над социалните мрежи

Чад вдигна продължилата повече от една година забрана за социалните мрежи, включително Facebook и Twitter, която според правителството беше наложена заради мерки за сигурност, предават от Bloomberg, цитирани от Investor.bg.
 

Новината беше обявена от президента Идрис Деби по време на конференция за дигиталните технологии, провела се в столицата Нджамена.
 

По думите му, въпреки че е инструктирал доставчиците на интернет услуги да премахнат рестрикциите незабавно, той призова “всички да подходят отговорно, така че тези възможности за комуникация да послужат за инструмент за развитие, а не като източник на разделение”.
 

Достъпът до социалните мрежи в Чад е блокиран от март миналата година.
 

Парламентът на Чад въведе нов избирателен кодекс през юни, преди парламентарните избори, които бяха отложени вече три пъти, след като правителството, което не разполага с достатъчно капитал, се опитва да набере средства за вота.
 

Страната, която произвежда петрол, беше засегната от редица стачки и протести, след като правителството получи 312 млн. долара спасителен заем от Международния валутен фонд преди две години и започна да въвежда мерки за строги икономии.


Четете още: 900 000 души ще щурмуват "Зона 51", искат да видят НЛО
 

Коментари

Новини Варна