IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
10:56 | 17 юли 2019
Обновен: 02:38 | 5 март 2024

Бивш служител на Microsoft откраднал 10 млн. долара в дигитална валута

От прокуратурата в Сиатъл уточниха, че 25-годишният украински гражданин Володимир Квашук е подпомагал тестването на онлайн платформата за продажби на дребно

По материала работи: Пламен Янков
Бивш служител на Microsoft откраднал 10 млн. долара в дигитална валута

Бивш служител на Microsoft е бил обвинен, както го определят разследващите, в осъществяването на схема за кражбата на 10 млн. долара в дигитална валута, съобщава "Асошиейтед прес", цитирана от news.bg.

 

От прокуратурата в Сиатъл уточниха, че 25-годишният украински гражданин Володимир Квашук е подпомагал тестването на онлайн платформата за продажби на дребно на Microsoft.

 

Той е обвинен в кражба на дигитална валута като карти за подаръци, които биха могли да бъдат осребрени за продукти на Microsoft, след това ги е препродавал в интернет и е използвал приходите за покупката на автомобил "Тесла" на стойност 160 000 долара и къща на брега на езеро на стойност 1,7 млн. долара.

 

От прокуратурата уточниха, че той е бил уволнен през юни 2018 г., след като схемата е била разкрита, и че през седемте месеца на неговата дейност 2,8 млн. долара са били прехвърлени по банковите му сметки.

 

Квашук е бил арестуван вчера. Адвокатът му е отказал коментар.

Коментари

Новини Варна