IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
14:50 | 19 юли 2019
Обновен: 17:24 | 22 април 2024

Млада жена опита да купи кола с принтирани у дома €15 000

Тя използвала обикновен принтер

По материала работи: Пламен Янков
Млада жена опита да купи кола с принтирани у дома €15 000

Снимка: Polizeidirektion Pirmasens

 

 

Германка от югозападния град Кайзерслаутерн се опита да си купи кола, но вместо с нов автомобил, си тръгна от автокъщата на задната седалка на патрулка.

 

Причината - всичките й €15 000 били фалшиви. Служителите на автокъщата бързо засекли фалшивите пари и викнали полицията, предава DW, цитирана от dnes.bg.

 

Да се разбере, че парите й не са истински, не било трудна задача. Местната полиция съобщи, че банкнотите от по 50 и 100 евро били отпечатани на обикновен принтер, с обикновена хартия.

 

Властите претърсили дома на 20-годишната жена в близкия град Пирмасенс и открили принтера, в който все още имало прясно отпечатани "пари". Германката била "спестила" още €13 000 - уви, фалшиви.

 

Според германската федерална криминална полиция, фалшифицирането на пари с намерението да се използват на пазара е наказуемо с поне една година затвор. Прокуратурата все още не е повдигнало обвинение срещу жената.

 

Въпреки че професионалните фалшификатори използват доста фино оборудване, според федералната криминална полиция и аматьори могат да се справят с фалшифицирането на пари без специални знания.

 

Най-фалшифицираната банкнота е тази от 50 евро.

 

Според последния доклад за фалшива валута, само през 2018 г. са регистрирани 54 000 случаи, с 99 900 банкноти на стойност над €17 млн.

Коментари

Новини Варна