Осем пострадали на Шереметиево при инцидент с "Боинг"
Предполага се, че причината е пожар на борда
Публикувана: 19 Jul 2019 | 15:14

8 пътници са пострадали при евакуация от самолет на летище Шереметиево в Москва заради опасност от пожар на борда на машината, съобщава ТАСС, цитирани от bTV и dnes.bg.

 

Инцидентът е потвърден официално и от Министерството на извънредните ситуации и гражданската защита на Руската федерация.


Отменен е полета от Москва до Ереван на авиокомпанията "Нордуинд Еърлайнс". Руското ресорно министерство съобщава, че по време на регулиране на пистата за излитане се е включила противопожарната аларма в пилоската кабина на "Боинг"-а.

 

Бил е подаден и сигнал за дим в самолета. Организирана е евакуация на пасажерите, при която обаче са пострадали осем от тях и двама са приети в болница.

 

Летищните власти признават, че при евакуацията петима от осемте пострадали са със "средно тежки травми". По информация на директор "Връзки с обществеността" на Шереметиево - Анна Захаренкова, дим се е появил в пътническия салон, когато самолетът се отправил към пистата за излизатене.

 

От компаният собственик на самолета признават за инцидента, но не дават подробности за произхода на проблема.

 

На борда на машината е имало 187 души, които ще бъдат транспортирани до Ереван с друг самолет.

 

Според информация на ТАСС причината за дима е попадането на хидравлична течност и масло във вентилационна и климатична система на самолета.

 

Това е поредният инцидент със самолет на "Боинг" за последната година, два от които завършиха със трагични катастрофи.

Коментари ( 0 )