Полиция в САЩ моли престъпниците: Изчакайте, горещо е!
Полицаите в малък град се пошегуваха с горещините във Facebook
Публикувана: 22 Jul 2019 | 17:38

Полицията в американския град Брейнтри помоли престъпниците "да почакат" с криминалната си дейност през уикенда заради жегата. Източния бряг на САЩ е застигнат от смъртоносна гореща вълна, която вече отне живота на 6 души.

Пост във Facebook на местното полицейско управление подчертава, че криминална дейност в тази екстремна горещина е "следващото ниво" и освен това е много опасно, пише Independent.

"Останете си у дома, пуснете климатика, гледайте сезон 3 на Stranger things, играйте си с Face app, тренирайте карате в мазето. Ще се срещнем отново в понеделник, когато ще е по-хладно", написали на шега полицаите.

Американските власти призоваха жителите да стоят на хладно и да се погрижат да консумират достатъчно вода, след като екстремните жеги отнеха живота на 4 души в щата Мериленд, един в Арканзас и още един в Аризона.

Някои летни фестивали и събития на открито бяха отменени в неделя, като триатлона в Ню Йорк и музикален фестивал. Празненство по случай 50-та годишнина от кацането на Луната на Таймс скуеър също беше отменено.

В Бостън пък всички обществени басейни бяха с вход свободен, след като температурите стигнаха 38 градуса.

dnes.bg

Коментари ( 0 )