IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
20:53 | 16 август 2019
Обновен: 01:21 | 2 март 2024

Убийство на полицай шокира Острова, 13-годишен също в ареста

Още 9 души за задържани по случая

По материала работи: Слав Велев
Убийство на полицай шокира Острова, 13-годишен също в ареста

 

Около 23:30 вечерта в четвъртък, полицаят Андрю Харпър се отзовава на сигнал за грабеж край пътя между Рединг и Нюбъри. На следващия ден пътната връзка е затворена, а  негови колеги разследват убийството му.

 

Шест часа пътят остава затворен. Две големи тенти са опънати край него, полицаи, хеликоптери и кучета търсят доказателства, за да разгадаят какво се е случило на Харпър. По думите на свидетели, те дълго правели снимки, събирали неща от земята и оглеждали сиво BMW, изоставено на мястото на убийството.

 

Няколко часа по-късно десет души са задържани за убийството на Андрю Харпър. Най-малкият от тях е на 13 години. Всички арестувани са мъже. Най-възрастният е на 30 г.

 

Всички във Великобритания са шокирани от случилото се.

 

Премиерът Борис Джонсън изрази своите съболезнования към семейството, приятелите и колегите на Харпър.

 

„Това трябва да ни напомни, че полицаите из цялата страна излизат всеки ден и излагат живота си на риск за да сме в безопасност ние. Те имат абсолютната ми подкрепа“, каза той.

 

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин също изрази своите съболезнования към семейството и колегите на Андрюс. Той повдигна и въпроса за растящата престъпност в страната: „Трябват ни повече полицаи, които да отговорят не само на безредиците в страната ни, но и на цялото това насилие свързано и проблема огнестрелните оръжия.“

 

Разследването на полицията продължава, тъй като все още не са ясни мотивите да убийството на техния колега. Те приканват всеки, който знае нещо, да им съдейства.

/Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна