IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:47 | 17 август 2019
Обновен: 17:55 | 17 април 2024

Хвърчила убиха 200 птици на фестивал в Индия

Има най-много гълъби и орли

По материала работи: Пламен Янков
Хвърчила убиха 200 птици на фестивал в Индия

Двеста птици умряха, а 500 бяха ранени по време на честването на Деня на независимостта на Индия след масовото изстрелване на хвърчила, съобщи Hindustan Times, цитиран от РИА новости и Дарик.

 

През последните няколко дни в една от ветеринарните клиники в Делхи бяха приети над 700 птици с различни наранявания, 200 от които не можаха да бъдат спасени. В други клиники са регистрирани около 30 случая на наранявания на птици в деня на тържеството. Както беше отбелязано, сред засегнатите птици има най-много гълъби и орли.

 

Инциденти с птици се случват в Индия всяка година, но тази година броят им се е увеличил. През 2018 г. бяха засегнати около 550 птици.

 

Индийското правителство забрани използването на китайски „бойни“ хвърчила в столицата през 2017 г., но ситуацията не се промени.

 

„Бойните“ хвърчила са предназначени за битки с хвърчила. Тази традиция съществува в много страни, но е особено често срещана в Афганистан, Бангладеш, Индия, Индонезия, Непал, Пакистан, Виетнам, Корея, Тайланд и Бразилия.
 

Коментари

Новини Варна