IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
11:07 | 22 август 2019
Обновен: 18:34 | 22 април 2024

Израелски военни обстрелваха свой пътнически самолет

В щаба на Голанските възвишения помислили, че е сирийско нападание

По материала работи: Борис Проданов
Израелски военни обстрелваха свой пътнически самолет

Израелските военни съобщиха вчера, че открили огън по израелски пътнически самолет над Голанските възвишения, след като го взели за сирийски, съобщи ТАСС, като се позовава на пресслужбата на израелската армия.

 

"Армейските сили на Голанските възвишения засекоха летателен апарат, който вероятно идваше откъм Сирия и би могъл да представлява реална заплаха, поради което откриха огън по него. Разбирайки, че това е израелски граждански самолет, те прекратиха стрелбата", се посочва в комюникето.

 

"Това е сериозен инцидент, който се разследва", добавили военните, които не уточнили типа на летателния апарат.

 

В същото време израелски изтребители нанесоха удари по военноморска база на палестинското движение Хамас в ивицата Газа, след като оттам беше изстреляна ракета срещу южен Израел, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС, като се позовават на армейската пресслужба.

 

Няколко обекта в базата са били поразени, се уточнява в комюникето. Изстреляната вчера ракета - пета от началото на седмицата - паднала в открито поле в южен Израел. Няма сведения за пострадали.

 

dir.bg

 

Още по темата: Засилени мерки за сигурност на летищата след бомбените заплахи

Коментари

Новини Варна