Израелски самолети нанесоха удар по ирански сили в Сирия
Поразени са инфраструктурни обекти
Публикувана: 25 Aug 2019 | 10:28

Израелски самолети нанесоха удар по ирански сили в близост до Дамаск, които са планирали да нанесат удари с дронове по цели в Израел, предаде говорител на израелската армия.


Ударът е бил насочен срещу агенти на елитните ирански сили "Кудс" и шиитски милиции в Акраба, на югоизток от Дамаск. Те са подготвяли планове за нападение с дронове срещу израелски обекти.


Изтребители на израелската армия са поразили инфраструктурни обекти, добави говорителят, цитиран от ДПА. Той обясни, че бойните дронове могат да бъдат натоварени с експлозиви и са подобни на ракети, които могат да нанасят удари със значителна точност.


"Заплахата беше реална и тези дронове убийци можеха да нанасят реално ефективни удари по цели", подчерта той.


"И занапред ще предприемаме решителни и отговорни действия срещу Иран и неговите сателити, за да гарантираме сигурността на Израел", се казва в изявление на израелския премиер Бенямин Нетаняху, публикувано от неговата канцелария.


По-рано сирийската държавна телевизия САНА съобщи, че противовъздушната отбрана е прехванала "враждебни цели" над столицата Дамаск, припомня агенция Ройтерс, цитирана от Dnes.bg. Няма съобщения за пострадали или щети.


Според сирийската армия повечето израелски ракети са били унищожени, преди да достигнат целите си. Говорителят на израелската армия обаче заяви, че нанесените удари са имали значителен ефект.


Четете още: Рекорд: Стотици нови пожари са пламнали в Бразилия

Коментари ( 0 )