IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
17:47 | 8 септември 2019
Обновен: 14:00 | 19 април 2024

Ураганът Дориан може да струва над 7 млрд. долара на Бахамите

Най-големи са щетите на островите Абако и Гранд Бахама

По материала работи: Слав Велев
Ураганът Дориан може да струва над 7 млрд. долара на Бахамите

Ураганът Дориан премина през Бахамските острови и нанесе тежки щети. Той може да струва на островната държава близо 7 млрд. долара по отношение на застрахованите и незастрахованите загуби, пише Bloomberg, като се позовава на изчисления на фирмата за управление на риска Karen Clark.

 

Прогнозните изчисления включват щети върху търговски и индустриални имоти, както и разходи за нарушаване на бизнес операции, посочва компанията в доклада. Данните не включват материални щети върху автомобили или инфраструктурата.Дориан премина през Бахамските острови като буря от 5-та степен, като уби 20 души на остров Абако. В момента ураганът се насочва към Северна и Южна Каролина. Най-големите поражения на Бахамите са на островите Абако и Гранд Бахама, сочат данните на Karen Clark. Анализатори във финансовата компания UBS изчисляват, че бурята може да е причинила застраховани загуби на стойност 10 млрд. долара, което е под първата прогноза на банката за 25 млрд. долара.

bloombergtv.bg

 

Четете още: Путин: Важно е как работят избраните, не броя на кандидатите

 

 

Коментари

Новини Варна