IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:29 | 17 септември 2019
Обновен: 01:46 | 2 март 2024

Путин прозря: Израел е рускоезична държава

Близо 2 милиона души в страната говорят руски

По материала работи: Слав Велев
Путин прозря: Израел е рускоезична държава

Според президента на Русия Владимир Путин, Израел е рускоезична държава. Причината -  в страната живеят почти 2 милиона рускоезични граждани.

 

"Гражданите на Русия и Израел са свързани чрез семейства, родство, приятелство. Това е такава истинска семейна мрежа, без преувеличение Ви казвам. Почти два милиона рускоезични граждани на Израел живеят в тази страна. Ние считаме Израел за рускоезична държава", каза Путин на конгрес на фондацията „Керен Ха –йесод“, провеждащ се в Москва.

 

"Бих искал да подчертая колко важно е да засилим нашите двустранни търговски и икономически връзки. През 2018 г. търговията между Русия и Израел се увеличи с 9%, абсолютните стойности все още са много скромни някъде около 3 милиарда, но сме сигурни в близко бъдеще време, можем да направим много, за да продължим напред “, заяви руският президент, цитиран от "Фокус".

 

Той благодари на еврейските организации за опазването на историята и борбата с изкривяването й, подчертавайки, че почти никой друг не е направил това.

 

"Когато срещаме негативни явления, опити да се преразгледат резултатите от Втората световна война, да се изкриви историята, от една страна съм доволен, а от друга тревожен, че трябва да отбележа, че почти единствените организации, които публично се противопоставиха на всички тези опити, са еврейски организации в Европа, включително в балтийските страни. Разбира се, винаги мисля за това благодарност, но е жалко, че са само те", изрази съжаление Путин.

 

Той категорично смята, че преразглеждане на резултатите от Втората световна война е неприемлив: "Позициите на Русия и Израел са еднакви - считаме за напълно неприемливи всякакви опити за преразглеждане на резултата от войната, изкривяване на истината, оправдаване на фашизма и неговите слуги. Колкото по-далеч от нас са събитията от Втората световна война, толкова по-голяма е нашата отговорност - както държавна, така и лична - да гарантираме, че горчивите й уроци и подвизи никога не са забравени", каза Путин.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна