IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
09:54 | 18 септември 2019
Обновен: 20:39 | 9 април 2024

74 инцидента с е-тротинетки в Берлин за три месеца

При инцидентите 16 души са пострадали сериозно, а 43 души са с леки наранявания

По материала работи: Слав Велев
74 инцидента с е-тротинетки в Берлин за три месеца

74 инцидента са станали с електрически тротинетки за три месеца в германската столица, обявиха от полицията в Берлин, цитирана от АП.

 

Преди три месеца германската столица разреши популярните електрически тротинетки.

 

От полицията поясниха, че за този период са регистрирали 74 инцидента, 65 случая на каране в нетрезво състояние и 233 нарушения на пътя. Полицията допълва, че вечерните проверки показват, че често се използва тротинетка в нетрезво състояние. Отношението към нарушителите е същото като при шофьорите на автомобили, уточняват властите.

 

При инцидентите 16 души са пострадали сериозно, а 43 души са с леки наранявания. 65 случая са причинени от водачите на електрически тротинетки. При 19 случая водачите на електрически тротинетки са разследвани за бягство от местопроизшествието.

 

Полицията уточнява, че основните причини са невнимание при управление на електрическата тротинетка, алкохол или каране в забранени участъци.

 

Мерките на отговорните институции са "противоречиви и безразсъдни" според Института за пътна безопасност

 

Нарушенията на пътя включват повече от един пътник на тротинетката и използване на мобилни телефони по време на шофиране.

 

News.bg

Коментари

Новини Варна