IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:51 | 18 септември 2019
Обновен: 15:15 | 15 април 2024

Борис Джонсън зове за колективен отговор на атаките срещу Саудитска Арабия

По материала работи: Слав Велев
Борис Джонсън зове за колективен отговор на атаките срещу Саудитска Арабия

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е настоял пред саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, че трябва да бъде даден колективен отговор на атаките срещу петролните съоръжения на Саудитска Арабия, съобщава "Ройтерс".

 

"Той (Борис Джонсън) заяви, че Обединеното кралство осъжда нападенията, подкрепя Саудитска Арабия и е ангажирано със сигурността на страната", заяви говорителка на Джонсън.

 

Тя добави, че двамата са отбелязали необходимостта от установяване на фактите по случилото се и британският премиер отново е подчертал, че е важно да бъде даден колективен отговор.

 

Борис Джонсън също така насърчил престолонаследника да продължи да работи с международните партньори.

 

Водената от Рияд военна коалиция в Йемен заяви, че атаката срещу саудитските рафинерии е извършена с ирански оръжия, а не с оръжия от Йемен

 

Междувременно в телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон, Мохамед бин Салман е заявил, че атаките срещу петролните съоръжения на Саудитска Арабия са имали за цел да дестабилизират региона и да навредят на глобалната икономика.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна