IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
15:35 | 19 септември 2019
Обновен: 01:12 | 11 април 2024

ЕК: Преговорите с Лондон минават от техническо на политическо ниво

Юнкер днес отново е разговарял по телефона с Джонсън

По материала работи: Слав Велев
ЕК: Преговорите с Лондон минават от техническо на политическо ниво

Европейската комисия потвърди, че е получила "документи" от Лондон, свързани с преговорите за оттеглянето на Великобритания от ЕС. Говорител на ЕК не потвърди, че получените документи съдържат изисканите от британската страна писмени предложения за различен подход към ирландската граница.

 

Говорителят уточни, че днес и утре ще има преговори на техническо равнище. За утре е предвидена среща между главните преговарящи Мишел Барние и Стивън Баркли. Срещата между Барние и Баркли е първата на политическо равнище от юли насам.

 

Днес говорителят уточни, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял по телефона с германския канцлер Ангела Меркел след срещата си с британския премиер Борис Джонсън в Люксембург тази седмица и преди да говори по този въпрос пред Европейския парламент.

 

Юнкер днес отново е разговарял по телефона с Джонсън. Според говорителя Юнкер е на мнение, че постигането на договореност преди края на октомври е желано и все още изглежда възможно.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна