IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:30 | 21 септември 2019
Обновен: 11:41 | 15 април 2024

Доналд Тръмп ще дава показания по дело за нападение на протест от 2015 г.

То е във връзка с предполагаемо нападение на негови охранители срещу протестиращи

По материала работи: Пламен Янков
Доналд Тръмп ще дава показания по дело за нападение на протест от 2015 г.

Доналд Тръмп ще трябва да даде видеопоказания, които да бъдат използвани в рамките на дело на група активисти. Те твърдят, че са били нападнати преди четири години пред сградата Trump Tower от охраната на тогава кандидат-президента.


Съдията от Върховния съд Дорис Гонзалес в петък отказа искането на Тръмп да бъде отменена призовката му, съобщава Bloomberg. Делото се очаква да започне на 26 септември.


„Никой държавен служител… не е над закона“, заяви Гонзалес в решението си. „Неговите показания са задължителни“, посочи още тя.


Президентът обаче е в правото си да обжалва или да поиска отлагане.


Делото бе започнато от активисти, според които те са протестирали мирно срещу изказванията на тогава кандидат-президента по отношение на имиграцията от Мексико и движението „Black Lives Matter“. В рамките на процеса съдебните заседатели ще трябва да преценят до каква степен охраната на Тръмп директно се подчинява на негови заповеди и дали той лично е разпоредил нападението на охранителите.
 


 
Четете още: САЩ праща военни сили в Саудитска Арабия и ОАЕ

Коментари

Новини Варна