IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
16:26 | 9 октомври 2019
Обновен: 14:53 | 27 март 2024

ФБР търси помощ за жертвите на Самюъл Литъл

Той разказва с подробности за престъпленията си и рисува убитите

По материала работи: Пламен Янков
ФБР търси помощ за жертвите на Самюъл Литъл

Без капка угризение, с лека усмивка на лице, Самюъл Литъл разказва детайлно за 93-те убийства, които е извършил. Той помни имената на жертвите си, къде ги е видял за първи път, колко са тежали, какъв е бил цвета на кожата им. Дори успява да нарисува портрети на някои от тях, отбелязва dnes.bg.


ФБР успява да идентифицира около 50 от жертвите му. А сега разследващите имат нужда от помощ – те се обръщат към обществото за информация, която ще им помогне да стигнат до самоличността на останалите жертви.


"Дори и той вече да е в затвора, ние от ФБР вярваме, че е важно да търсим справедливост за всяка жертва, да затворим всеки възможен случай", пишат разследващите на сайта си. Постът им е придружен с рисунки, направени лично от Литъл, на повечето от жените.

 

Самюъл Литъл нападал жени от малцинствата и застрашените групи като проститутки и пристрастени към наркотиците. Убийствата извършил между 1970 и 2005 година.

 

ФБР също публикува карта, за да покаже в кой район са убити жените. Разследващите предупреждават, че част от описанията и информацията може да не е особено точна, тъй като паметта на Литъл е доста прецизна, но не и перфектна. Той не може да си спомни дати, което прави разследването малко по-трудно. 

 

Една от неидентифицираните жертви е момиче на 18 години. "Тя беше това, което днес наричате трансджендър", казва Самюъл Литъл в едно от интервютата си. Тя му се представила като Марин или Мери Ан през 1971 или 1972 година.

 

Друга жертва е 25-годишна жена с руса коса, сини очи и "леко хипарски външен вид" по думите на Литъл. Той я срещнал в Охайо и я удушил в Кентъки през 1984 година. "Паркирах колата си пред един бар. И това момиче се появи иззад ъгъла на сградата. Дойде при мен и ме попита: "Ще ме закараш ли до Маями", спомня си я убиецът.

 

"Тя беше слаба, с тъмна кожа, около 40-годишна", казва за жена, която е убил в Лас Вегас през 1993 година. Той я удушава в мотел. След това хвърля тялото й в бездна. Преди убийството Литъл се среща със сина на жертвата и дори му стиска ръката.

 

А десетилетие по-рано той е в нощен клуб в Ню Орлианс. "Докато танцувах, тя дойде при мен и ме попита: "Искаш ли да покараме малко след като партито свърши?", казва Литъл. 

 

В друг случай той разказва как е убил 19-годишно момиче на алея край поле със захарна тръстика. След това бутнал тялото й в калната земя и тя паднала по лице.

 

Повечето от телата на жертвите така и не са идентифицирани, повечето от случаите дори не са разследвани през онези години. Литъл е арестуван чак през 2012 година и то за трафик на наркотици. Направен му е ДНК тест, който го свързва с три неразкрити убийства между 1987 и 1989 година. Заради тях той излежава 3 доживотни присъди.

 

Едва през 2018 година започва да разказва подробно за всичките си убийства, които са три пъти повече от тези на страшилището Тед Бънди.

 

Според анализаторите на ФБР Литъл дълги години е вярвал, че няма да бъде заловен, тъй като никой не се интересувал от жертвите му.

 

Днес Самюъл Литъл е на 79 години и здравето му се влошава. Затова не е ясно дали след признанията и откриването на жертвите ще се изправи отново пред съда.

Коментари

Новини Варна