IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
10:02 | 9 октомври 2019
Обновен: 01:57 | 2 март 2024

Полски политик спаси мъж и дете от горящ автомобил след катастрофа

Колата им е била обхваната от пламъци след сблъсък с камион

По материала работи: Пламен Янков
Снимката е илюстративна

Полският евродепутат Роберт Бедрон е спасил мъж и двегодишния му син от горящ автомобил, съобщиха противопожарните служби в село Регут край Варшава, предадоха ДПА и АП, цитирани от Дарик.

 

„Той е извадил шофьора и неговия двегодишен син от горящата кола и ги настанил в своя „Фолксваген“. Като истински пожарникар той се е хвърлил към горящата кола с пожарогасител“, написаха във Facebook от местния Доброволен противопожарен отряд, които публикуваха и снимка с политика. В текста е отбелязано, че Бедрон е похвалил пристигналите пожарникари за бързата им реакция.

 

Спасените мъж и дете не са получили наранявания. Автомобилът им е бил обхванат от пламъци след сблъсък с камион в района на село Табор. Причините за катастрофата се разследват.

 

Самият Роберт Бедрон каза, че това не е било геройство и в подобна ситуация „всеки има законното и морално задължение да реагира“. Пред полската агенция ПАП той призова управляващите да направят по-безопасни пътищата в Полша.

 

Бедрон е ляв политик. Стана известен с това, че е първият явен хомосексуалист, спечелил място в парламента на Полша през 2011 г., както и с мандата си на кмет на северния град Слупск, припомниха агенциите.

Коментари

Новини Варна